036-7370150 ma-vr 14-16u info@lifes-tree.nl

Mindfulness betekent bewust aandacht geven in het hier en nu, zonder oordeel. Met mindfulness leer je beter om te gaan met spanning en stress. Je gedachten en emoties gaan minder met je aan de haal, je leert je grenzen respecteren en je geniet intenser van het leven. Stress wordt vaak veroorzaakt doordat we steeds bezig zijn met de toekomst of het verleden: het najagen van doelen, piekeren, angstig zijn. We streven voortdurend naar toekomstig geluk, waardoor we niet aanwezig zijn in het moment. Terwijl geluk alleen in het huidige moment bestaat. Mindfulness leert je om terug te keren naar jezelf in dit moment, om te kiezen voor de dingen die je ècht gelukkig maken en beter om te gaan met de moeilijke dingen van het leven. Hier en nu.

Om Mindfulness te leren kun je het beste een 8-weekse Mindfulness MBSR/MBCT training volgen bij een gecertificeerde trainer. Die kun je o.a. hier vinden.
Mindfulness trainingen door trainers die aangesloten zijn bij de VMBN worden (deels) vergoed door veel aanvullende zorgverzekeringen. Check hiervoor je polisvoorwaarden of neem contact op met je verzekeraar.